Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

7 Mayıs 2014 Çarşamba

GÜL ŞERBETİ NASIL YAPILIR?


Bunlarda sadece limon tuzu ve su ile güneste bekleterek yaptigim gül sularim
Siselerin icine yeteri kadar gül yapragi koyup üzerine 1 cay kasigi limon tuzunu koyduktan sonra kaynatilmis suyunuzu ekleyip kapaklarini kapatin ve en cok günes alan yere koyun. her gün sisenizi bir kere calkalayin. rengini yavas yavas verecektir.



GÜL ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

Gül yapraklarını tencereye alın.500 gr.  kokulu yaban gülü yaprağı  için 1,5 litre sıcak su ekleyin. 8-10 dakika boyunca kaynatın.  1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. Boz bir rengi olan şerbet, bu aşamadan sonra kırmızılaşacaktır. Sıcakken içine şekerini atın.  15 dakikada sekerle birlikte kaynatın.Şekeri damak tadınıza göre ayarlayın. Seker  koymadan da siselerinize sıcakken doldurabilirsiniz.Gül suyunda tortular olması çok normal, sakin bozuldu diye dökmeyin.Ben son dönemlerde plastik buzluk kaplarıyla buzluga koyuyorum çıkarınca seker veya bal ekleyip soğuk soğuk servis yapıyorum.

7 yorum:

  1. ne güzel olur , keşke bende bulup yapabilsem ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. ay ne güzell.. lahusa şerbeti gibi. Ellerien sağlık. Aşure yaaprkende kullanılır . ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel gül kokulu şerbetlr yapmışsınız.elinize saglık.g+

    YanıtlaSil
  4. Tarifleriniz çok değişik heryerde olmayan tarifler ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Sicak yaz gunu buz gibi iceceksin bunu, ozrllikle ramazanda cok iyi gider:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım görüntü muhteşem annem çok sever..

    YanıtlaSil
  7. doğru bir sunumla gerçekten güzel oluyor bu meled..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.