Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

8 Şubat 2014 Cumartesi

Kepekli Ekmek


Kepekli Ekmek icinde ne ararsan var :))
1 kilo kepekli un ( dinkel volkornmehl)
1 tatli kasigi tuz ( isteyen iki tatli kasigida koyabilir,ben tuzu az kullaniyorum )
2 yemek kasigi üzüm pekmezi
1 tane yas maya ( 40 gr.)
1 kücük cay bardagi zeytinyagi
aycekirdegi ici, kabak cekidegi ici,keten tohumu,susam,cörek otu (bunlarin ölcüsünü isteginize göre ayarlayabilirsiniz) 3 er yemek kasigi cekirdek iclerinden 1 er yemek kasigida keten tohumu,susam,cörek otu kullandim.
Önce unumuzun ortasini havuz gibi yaptiktan sonra maya,pekmez,zeytinyagi,tuzu ekleyip ilik suyla birlikte kulak memesi yumusakliginda hamur yapilir,sonra cekirdek ve tohumlari ekleyip iyice yogrulur,hamurun her yerine cekirdeklerin geldigine karar verdikten sonra mayalanmaya birakilir. Mayalandiktan sonra sekil verip pisirecegimiz tepsiye koyulur ve üzeri bir bezle örtülerek tekrar mayalanmaya birakilir,kabaran ekmegimizin üzerine firca yardimiyla su sürülür ve üzerine keten tohumu serpilerek 180 derecede isinmis firina verilir,firininizin isisini iyi ayarlayin, birden bire kizarmasin cok yavas pismesi gerekiyor.180 derece benim iki firindada degisik oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.