Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

12 Şubat 2014 Çarşamba

Midye baklava

Benim gibi açmayı beceremeyenler için tavsiye ederim çok kolay, deneyin mutlaka... 
Cahide sultanin tarifi

Hamur malzemeleri


1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı
İçi için: Ceviz

Sıvı malzemeleri bir kaba alıp karıştırın. un, nişasta ve k. tozunu da ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.



                                          Hamuru 12 eşit parçaya bölün. 15 dakika kadar dinlendirin. 
Dinlendirme sonunda hafif nişasta serperek bezeleri tek tek tabak büyüklüğünde açın.
Aralarına nişasta serperek
üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin.Sonra hepsini birden
Merdane yardımıyla büyütebildiğiniz kadar büyütün.




Uç kısmından başlayıp sıkıca rulo yapın.
Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
Her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. Çok kalın olmamalı.





 Ortasına bir parça ceviz koyup bastırmadan kapatın. (yumurta sürmeye bastırmaya gerek yok açılmıyor.)
Bütün parçalar bitince tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar kızartın.
Şurubu hazırlayın. Ne çok cıvık ne de koyu kıvamlı olmayacak.
Şurubu sıcağa yakın ılık olunca soğuyan tatlının üzerine dökün.
4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.

Şerbeti için

3 su bardağı şeker
2.5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu





0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.