Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Şubat 2014 Pazartesi

GÜVEÇTE KURU FASULYE.


Kuru fasulyelerimizi pişirmek için ilk önce  sobamızı yakıyoruz :)
Tabi ki sizin isiniz daha kolay



Aksamdan ıslattığımız, 2 bardak kuru fasulyeyi bir tencereye koyup  30-40 dakika haşlıyoruz,bu arada güvecimizde 200-300 gr.kuşbaşı et veya kemikli etimizi kendi bıraktığı suyu cekene kadar pişiriyoruz, 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip etleri çok hafif kızartıyoruz,küp seklinde doğradığımız soğanı ve 1 dis sarimsak ekleyip soğanlarımız hafif sararana kadar kavuruyoruz. 1 yemek kaşığı domates salçası ve yarim yemek kaşığı aci biber salcasini ekleyip salcalar yagda kendini bırakınca  haslanmış fasulyeleride ekleyin,tuz karabiber ve çemen  veya çemen tozunu koyun,  fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz,sonra eğer dilim pastırmanız varsa fasulye yemegimizin üzerine dizip   200 derecede ısıtılmış fırına koyun ve pastırmalar çok hafif kızarmaya başlayınca ,çıkarıp sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Eğer pastırma yoksa pastırmasız olarak 15 dakika fırınlıyorum.
Afiyet olsun.








3 yorum:

  1. Kurusulye benim icin soguk havalarin sultani ellerine saglik cnm

    YanıtlaSil
  2. Güveçte pişen yemekler daha bir güzel oluyor. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.