Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

20 Ekim 2014 Pazartesi

TOKAT KEŞKEĞİ



Tarif için canım anneme çoook teşekkürler

MALZEMESİ 
1 kg Koyun Eti (But veya sırt) (Kemikli Et)Ben kemikli dana kaburgası kullandım 
3 bardak Yarma (Bütün Yarma) Aksamdan ıslatılmış
1 tatlı kaşığı Çemen
2 baş Sarımsak
3 çorba kaşığı Tereyağı
1 bardak Nohut (aksamdan ıslatılmış)
Tuz
Pul Biber
Karabiber
Tencerenin en altına etler dizilir,yarması ve nohudu ve diger malzemeler eklenip üzerini gececek kadar su koyulur nohutlar pi
şene kadar pişirilir,su eksilirse su eklenir, piştikten sonra yani suyunu iyice çekince üzerine tere yağı dökülüp fırına verilir,üzeri çok hafif kızarınca fırından çıkarılır sıcak sıcak servis edilir.Normalde köy fırınlarında çok daha güzel olur.Afiyet olsun

7 yorum:

  1. nasıl canım çekti bir bilsen annenin ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Annenin ellerinize sağlık Bizim buradada çok yapılıyor ama pek benim damak zevkime uymuyor sevenlere afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Ayyyy sieda'cım .... ellerin dert görmesin... bizim Gönen'de düğünler keşkeksiz olmaz... bayılırız..... harikasın yine...

    YanıtlaSil
  4. Annenizin ellerine sağlık enfes görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil
  5. benim anladığım tarifi annen verdi ama sen yaptın
    arkadaşların anladığı annen yaptı ?????? :))))
    amaaaan anasına bak kızını al diyelim cümleten

    YanıtlaSil
  6. Bu kesek gibi ince dövülmüs bulgurla annem yapardi eski lezzetlerimiz gercekten lezzetliydi ellerine saglik siedam herkesin denemesi gereken bir lezzet

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.