Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

6 Şubat 2014 Perşembe

Zeytinyagli yesil fasulye dizmesi




Fasulyeleri temizledikten sonra,tencerenin boyuna göre kesin ben genelde cok uzun degilseler hic kesmeden yapiyorum.kizdirilmis siviyagda hafifce kizartilir,tipki biber kizarmasi gibi,kizartma islemi bittikten sonra tencerenin tam ortasina büyük boydaki tüm sogan yerlestirdikten sonra kizartilan fasulyeler etrafina dizilir.Hepsin dizdikten sonra kabuklari soyulmus ve küp dogranmis dometeslerde ilave edilir,tuzu,1 tatli kasigi sekeride ilave edip 1 cay bardagi suyuda ekleyip hic karistirmadan 1 saat orta ateste pisirilir.Pistikten sonra ilik olana kadar bekleyip,servis tabagina dikkatlice ters cevrilir.Süslemek size kalmis,afiyet olsun 

1 yorum:

  1. benim bloğumdada zeytinyağlı taze fasulye dizmesi var fakat ilk kez kızartıldığını duydum.. Ellerinize sağlık. Bu yemek çok şık oluyor. Ramazanda soframızın vazgeçilmeziydi..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.