Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Mart 2014 Salı

Bademli-Cevizli-Hashasli Ekmek

Burdaki tarife göre hamuru yapin. 12 saat mayalanan hamura 200 gr ince cekilmis badem ( badem unu ) ekleyin 200 gr da iri cekilmis cevizi ekleyip karistirin. Tarifin iki mislini yaptigim icin hamurun yarisini ayirdim.Sonraki asamalar tencere ekmeginin pisirilmesi gibi olacak.
Önce 230 derecede  cam kabinizi 30 dakika iyice kizdirin,sonra hamuru icine dökün 15 dakika 230 derecede kapagi kapali olarak pisirin,15 dakika sonra kapagini acip  firinin isisini190 dereceye  getirip kapaklarini acin ve 50 dakika daha üzeri kizarana kadar pisirin.




Ayirdigimiz hamurun icine  cekilmis hashasi karistin ve ayni sekilde pisirin







10 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler Oyacim..Yiyenlere sormak lazim :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Tesekkürler Nursevin Hanim, sizin ekmeginizde cok güzel olmus ,Afiyet olsun

      Sil
  3. Buda Nursevin hanımın yaptığı gibi 12 saat bekletiliyor...
    Lezzetli bir ekmek tarifi ellerine sağlık...
    Afiyetler olsun.
    Sevgiler. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Emelcim, ayni tarif, tavsiye ederim, cok tesekkürler

      Sil
  4. miss gibi kokuyordur yumuşacık da katığa gerek yok değil mi becerikli kadın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ablacim bu tam senin icin bir tarif acmiyorsun yogurmuyorsun en önemlisi yorulmuyorsun , sevgiler ,tesekkürler

      Sil
  5. Ellerine sağlık canım. Nefis görünüyor...:))

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canım, hem lezzetli hem sağlıklı bir ekmek olmuş nefiss. Nazo..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.