Burdaki tarife göre hamuru yapin. 12 saat mayalanan hamura 200 gr ince cekilmis badem ( badem unu ) ekleyin 200 gr da iri cekilmis cevizi ekleyip karistirin. Tarifin iki mislini yaptigim icin hamurun yarisini ayirdim.Sonraki asamalar tencere ekmeginin pisirilmesi gibi olacak.
Önce 230 derecede cam kabinizi 30 dakika iyice kizdirin,sonra hamuru icine dökün 15 dakika 230 derecede kapagi kapali olarak pisirin,15 dakika sonra kapagini acip firinin isisini190 dereceye getirip kapaklarini acin ve 50 dakika daha üzeri kizarana kadar pisirin.
Ayirdigimiz hamurun icine cekilmis hashasi karistin ve ayni sekilde pisirin
Ellerine sağlık canım.. Çok lezzetli görünüyor..:))
YanıtlaSilTesekkürler Oyacim..Yiyenlere sormak lazim :)
Silharika..afiyetle
YanıtlaSilTesekkürler Nursevin Hanim, sizin ekmeginizde cok güzel olmus ,Afiyet olsun
SilBuda Nursevin hanımın yaptığı gibi 12 saat bekletiliyor...
YanıtlaSilLezzetli bir ekmek tarifi ellerine sağlık...
Afiyetler olsun.
Sevgiler. ..
Evet Emelcim, ayni tarif, tavsiye ederim, cok tesekkürler
Silmiss gibi kokuyordur yumuşacık da katığa gerek yok değil mi becerikli kadın
YanıtlaSilAblacim bu tam senin icin bir tarif acmiyorsun yogurmuyorsun en önemlisi yorulmuyorsun , sevgiler ,tesekkürler
SilEllerine sağlık canım. Nefis görünüyor...:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım, hem lezzetli hem sağlıklı bir ekmek olmuş nefiss. Nazo..
YanıtlaSil