Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

25 Mart 2014 Salı

ŞELAME- LOKUM veya ZIVAKA


Şelame kuzey kafkasyada  degisik içlerle veya bos  hazırlanan hamurun kızartılması ile yapılır ve genelde kahvaltılarda servis edilir...ŞELAME- LOKUM veya ZIVAKA bu isimlerlede anilir.
1 adet yumurta
çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
çay bardağı su 
Malzemelerin hepsini karistirin ve suyunu yavas yavas ekleyerek yumusak bir hamur yapin.Bazen kabartma tozu yerine mayada kullaniyorum,acikcasi mayali olan daha güzel oluyor bence...
Kızartmak için; 1 su bardağı ayçiçek yağı 



 Hamurlarinizi bezelere ayirip merdane yardimiyla yarim cm kalinliginda acin, ister karelere kesin isterseniz bir bardak yardimiyla yuvarlak olarak kesin ve istediginiz ic malzemeyi koyup kizdirilmis sivi yagda arkali önlü pembelesene kadar kizartin.
Peynir ve maydanozlu ici kullanabilirsiniz veya haslanmis ezilmis patatese, nane, karabiber ve pul biber ekleyerek ic hazirlayabilirsiniz.




Veya böyle kare seklinde kestiginiz hamurlari bos olarak kizartabilirsiniz.
Genelde cenazelerde  bu sekilde ikram edilir






12 yorum:

  1. Ellerine Sağlık çok güzel olmuşlar:))

    YanıtlaSil
  2. Size ayrica tesekkür ediyorum, hic bir tarifi kacirmadan yorumladiginiz icin,acikcasi siz yorum yapmayinca merak ediyorum artik :))

    YanıtlaSil
  3. eline sağlık biz mayalı yaparız bunu lokma deriz
    afiyet şifa olsun
    g+

    YanıtlaSil
  4. Küçükken annem komşu vs gelidği zaman pratikte bizi fırına gönderir hamur aldırırdı. Sonra da onu yağ ile ufak parçalar halinde açar yağda kızartırdı. Görünüm itibari ona çok benziyor. Fakat malzeme listesine baktım bayağı içerik var mahlep falan. Ellerine sağlık canım. :) G+

    YanıtlaSil
  5. Bende yapıyorum sadece mahlep koymuyorum çokda severim yanında peynir ve domates ohh birde çay tamamdır:)eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel görünüyor,nefis bir lezzet belli, bu kahvaltılara çok yakışır, ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. bizim hamur kızartmamıza benziyor fakat mahlepde var sizde. Ellerine sağlık. Her şeklid eçok güzel.

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık :) Belgüzar Yılmaz Yıldız

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım..:)) Çok severim pişi.. G +

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor...:))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  11. Ellerina sağlık canım bizde bu hamura uştupak denir :) olsada yesek..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.