Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

21 Nisan 2014 Pazartesi

KARATAY LOKUMU






KARATAY LOKUMU (Prof. Dr Canan Karatay'dan)
Malzeme
1/2 Çay bardağı çiğ fındık,
2/3 Çay bardağı ceviz,
1/2 Çay bardağı çiğ badem,
4 Adet iri hurma
4 Adet incir
9-10 Adet günkurusu kayısı
Hindistan cevizi
1 Çay kaşığı tarçın,

Bu malzeme ile fotoğraftaki büyüklükte 25- 30 adet Karatay Lokumu yapılabiliyor.

Yapılışı

Ceviz, çiğ fındık, çiğ badem öğütücüde (rondo) toz haline gelmeyecek şekilde iri çekilir. Ardından hurma, incir ve günkursu kayısı da eklenerek birlikte bir kez daha çekilir. Bu karisimin birbirini iyice tutmasi icin biraz yogrulur. Elimizle findiktan büyük cevizden kücük toplar yapılır, Hindistan cevizine bulanarak servis tabağına dizilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.