Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Nisan 2014 Cuma

KATMER EKMEK




1 kilo normal beyaz un
500 gr. kepekli kizil bugday unu ( Dinkel Vollkornmehl)
1 su bardagi yogurt
1 yas maya
2 tatli kasigi tuz
Arasina sürmek icin
250 gr. tereyag (isterseniz margarinde kullanabilirsiniz ) Ben baska bir yag kullanmadigim icin teryeyagini tercih ediyorum hem daha lezzetli oluyor.
Bütün malzemelerle oldukca yumusak bir hamur yapilir, baya ele yapiskan olacak. Hamurunuz mayalandiktan sonra 5 bezeye ayirin.  Unladiginiz tezgahiniza  ilk bezenizi alip acabildiginiz kadar elinizle acin. Arasina erimis tereyagini sürün,katlayin tekrar tereyag sürün, bu islemi ne kadar cok yaparsaniz katmeriniz o kadar kat kat olacaktir.Bütün bezelerin yaglama islemi bittikten sonra ilk yaptiginiz bezeden baslayin. bir kez daha  yaglama katlama islemini yapin.Simdi tepsinize yerlestirin  mümkün oldugu kadar elinizle inceltin ve üzerine yumurta sarisi sürün catalla katmerin üzerinde sekiller yapin. 220 derecede isinmis firinda alti üstü kizarana kadar pisirin.Benim yaptiklarim hep kuzine sobada oldugu icin tabiki tadi bir baska oluyor. Ve elinizle parcalayarak yiyin, görsel olarak cirkin görünmesin diye ben bicakla kestim :)

5 yorum:

  1. YORGUN GİDECEKSİN DİYE ÜZÜLÜYORUM SANA
    G+

    YanıtlaSil
  2. ohhh..misler gibi..hele birde buğday unu katınca nefis bir lezzet..ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Canım yoğunluktan gezemedim bloğunu kaç gündür. Ellerine sağlık, nefis görünüyor. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.