Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

8 Mayıs 2014 Perşembe

Çatlak Patates Kızartması







Bunun kesin baska bir ismi vardır ama :) Bana göre ismi bu .... Göçmenlerin yaptığı bir cesit dürüm diye biliyorum ama emin değilim..

Patatesleriniz küçük boyda olursa daha güzel olur. Patateslerinizi soyduktan sonra bir bezin arasına koyun.Üzerine çekiç veya herhangi bir ağırlıkla vurup patatesleri çatlatın ama sakin dağıtmayın :)  Ben ilk yaptığımda 1-2 patates ziyan etmiştim :)
Çatlattığınız patatesleri bol kızgın yagda nar gibi olana kadar kızartın.Kızaranları tabağınıza alin. Orijinal tarifinde pita denilen ekmeğin içine bol yeşillik ve baharatla servis ediliyor ama biz dürüm ekmeğini tercih ettik. Icine akliniza gelen her türlü yesillik taze nane,dere otu, yesil soğan, taze (yesil) sarımsak , tuz ve istenilen baharatları ekleyip dürüm yapin.Et yemeklerinin yanında serviside çok güzel oluyor, deneyin bana hak vereceksiniz.Hem kolay hem lezzetli
Afiyet olsun

8 yorum:

  1. çok değişikmiş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. çatlak patates :) ne güzelmiş..Boşa demiyorlar çok gezenmi , çok göremi diye..Bakalım daha neler öğreneceğiz:)

    YanıtlaSil
  3. Degisik, hic duymamistim ama guzel:) elinize saglik..

    YanıtlaSil
  4. İlğinç,denemek isterim.Ellerine sağlık.......

    YanıtlaSil
  5. değişik bir tarif olmuş ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  6. çok ilginç :)) lezzet çatlaması olmuş
    g +

    YanıtlaSil
  7. Bir tarif daha eklenmiş oldu denemeli emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık kolay ve pratik bir tarif harika

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.