Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

22 Mayıs 2014 Perşembe

Haşhaşlı Çörek


1 kilo un
1 su bardagi süt
2 kesme seker
1 cay bardagi findik yagi veya sivi yag
  1 tatli kasigi tuz ve  1 cay bardagi su ( yeterli olmazsa biraz daha ekleyebilirsiniz)
Bu malzemelerle  yumusak bir hamur yapin kulak memesinden daha yumusak olacak, elinize yapisan bir hamur olmasin.Mayalanan hamurunuzu iki bezeye ayirin ve 10 dakika dinlendikten sonra ince bir sekilde acabildiginiz kadar acin. Oda sicakliginda yumsamis tereyagindan elinizle alarak  actiginiz hamura sürün, cekilmis ve az sivi yagla karistirdiginiz hashasida sürerek rulo yapin. Rulonuzu keskin bir bicak yardimiyla  dilimlere ayirin ama sonuna kadar degil.Tepsinize yerlestirdikten sonra elinizle dilimleri saga sola yatirararak  sekil verin ve 20 dakika daha tepside kaldiktan sonra  üstüne yumurta sarisi sürün.220 derecede önceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirin.

7 yorum:

  1. Ellerine sağlık afiyet olsun :) Haşhaşlı revani de çok lezzetli oluyor isterseniz onuda deneyin yapmadıysanız. Haşhaşla yapılan hamur işleri çok lezzetli oluyor emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Haşhaşlı lezzetleri çok seviyorum bende bugün mavi haşhaşlı prenses tatlısı yaptım, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. eline sağlı canım yalnız resimlerin biraz daha büyük ve net olsa ben iyi göremiyorum ya :(
    g +

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık siedam nefiss olmuş eminim çok severim haşhaş mayalı hamura çok yakışıyor...

    YanıtlaSil
  5. Nefis gorunuyor, elinize saglik..

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık resimler hakkında aynı fikirdeyim resimler çok küçük

    YanıtlaSil
  7. Kahvaltılarda dahi hayır demeyeceğim bir çörek..ellerinize sağlık...g+

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.