Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

6 Mayıs 2014 Salı

Sebzeli Sac Kebabı

Bu kebabta ölcü vermiyorum, kisi sayisina göre kendiniz ayarlayabilirsiniz, 4-5 kisi icin 1 kilo et yeterli olur sanirim. Kuzu veya koyun eti kullanirsaniz lezzeti daha farkli olur,bizimkiler genelde dana eti seviyorlar ama ben caktirmadan kuyruk yagida koyuyorum, lezzetinin nerden geldigini o yüzden anlamiyorlar :))
Etlerinizi kusbasindan büyük olarak dograyin kendi suyunu cekene kadar sacinizin icinde pisirin suyu bitince cok minik dogranmis kuyruk yagini ekleyip etleriniz güzelce kizarana dek kavurun.etlerin kavrulmasi cok önemli  kuyruk yaginda kizarmayinca sanki o kebap tadi gelmiyor.Etleriniz kizardktan sonra küp dogranmis sogani, aci ve tatli yesil biberi arzu ederseniz kirmizi biberide ekleyip biberlerin hafif rengi degisene kadar kavurun.1 bas soyulmus sarimsagi ekleyin,daha önceden dograyip tuzlu suda biraktiginiz patlicanlarinizida ekleyin ve kavurmaya devam edin. Sonra sacinizin ortasini bos birakacak sekilde et ve sebzeleri kenara cekin ve ortadaki bosluga kücük dogradiginiz domateslerinizi koyup sacin kapagini kapatin ve atesinizin biraz daha yavas yanmasini saglayin patlicanlariniz yumusayincaya kadar pisirin. yaninda ayran ve dürüm ekmegi ile servis yapin. Afiyet olsun.


10 yorum:

  1. nefis görünüyor.azıcık kuyruk yağıda koymak lezzet katar :) elinize saglık..g+

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım..:) Bahçede mis gibi olmuştur..Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık canım benim. Açık havada ne güzel gider. :) Afiyet olsun sana da.

    YanıtlaSil
  4. Nefis eti sevmem ama sebzeler bayılırım afiyet olsun :))

    YanıtlaSil
  5. tam zamanı yaz geldi ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık kuzu eti tercihimizdir :))

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.