Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

22 Mayıs 2014 Perşembe

Soğan Kebabı







Yöresel yemeklere devam nefis bir Gaziantep yemegi....
1 kilo  bir kere çekilmiş yağlı kıyma Kuzu veya dana  olabilir
2 kilo küçük sogan ( ben burda bu kadar küçüğünü buldum, normalde daha küçük olacak)
kimyon, tuz, karabiber,nar eksisi zeytin yağı
bu yemegin özelligi soğanların kabuklarıyla birlikte pişmesi,İlk önce soğanlarınızın kabuklarının ilk katini alin,  yıkayın ,soğanları ortadan ikiye bölün dibine kadar ama birbirinden ayırmayın .Kıymanın içine tuz ,kimyon , karabiber ve 1 orta boy soğanı rendeleyip harcinizi hazırlayın. küçük  köfteler yapin. Soğanların arasına köfteleri yerleştirip tepsinize dizin.2 yemek kasığı nar eksisi, 3 yemek kaşığı zeytin yağı, yarim cay bardağı suyu ve tuzu ekleyip karıştırın ve soğanların üzerine gezdirip 220 derecede önceden ısıtılmış fırında soganlar yumuşayıncaya kadar pisirin. fırından çıkarınca servise kadar tepsinin üzerini kapatın.Bence bu yemek mutlaka yağlı kıyma ile yapılmalı daha bir lezzetli oluyor. Ben  bu tür yemekleri cay ile birlikte seviyorum.evdekiler yoğurdu tercih ediyor, gerisi size kalmış
Afiyet olsun....



6 yorum:

  1. çok istediğim halde hala yapamadım
    ellerine sağlık g +

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım, bende hala fırsat bulup yapamadım,..

    YanıtlaSil
  3. Harika bir lezzet soğan dolmasında sonra soğan kebabını da öğrenmiş oldum sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sogan kebabini antepte yemistim, gercekten harika.elinize saglik..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.