Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

9 Mayıs 2014 Cuma

Taze Fasulye Kavurması


1kilo taze fasulye
 250 gr. kiyma ( olmasada olur )
yarim kücük cay bardagi  zeytinyag
2 adet orta boy sogan
2   adet yesil biber
3 yumurta
3 domates

1 kilo taze fasulyeyi ayiklayip yikayin ve ince dilimler halinde kesin. Kiymanizi tencerenize koyup kendi biraktigi suyu cekene kadar pisirin. Zeytin yaginizi ekleyip küp seklinde dogradiginiz soganla birlikte kavurun.dilimlenmis fasulyeleride tencereye koyup kapagi kapatin. fasulyeler kendi suyunda pissin, ocaginizin altini biraz daha azaltin,cok yavas pissin, fasulyeleriniz iyice yumusayinca minik minik dogradiginiz domateslerinizide ekleyip 20 dakika daha pismeye birakin.Servis  yapacaginiz zaman 3 cirpilmis yumurtayi ekleyip bir tasim kaynatip. ocaktan alin ve sicak olarak servis yapin. Bu yemekle cay cok güzel olur :)
Afiyet olsun.





6 yorum:

  1. bend eyaaprım susuz olur .. yumurtalı yaparım. ellerine sağlık.. genelde damak tadımız aynı.g+

    YanıtlaSil
  2. Yeşil fasülyesini pek severim.ama bu tür tarifi hiç denemedim.yumurtalı ilginç olmuş.eline saglık.g+

    YanıtlaSil
  3. Ohh mis ellerine sağlık canım çook severim..

    YanıtlaSil
  4. eline sağlık,
    fasulyeyi çok seviyorum ama yumurtalı kavurmasını karadenizli komşu getirdi yiyemedim ben
    g +

    YanıtlaSil
  5. Farklı bir lezzet, hiç denemedim, eminim cok guzel olmustur, eline saglik:)

    YanıtlaSil
  6. Benim yaptığımda susuz olur yöreye göre farklı oluyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.