Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

26 Haziran 2014 Perşembe

Çeçen Pilavı ( Özbek Pilavı)







Bir seyi daha anladım ki cecen mutfağında et olmazsa olmuyor :) Nerdeyse her yemegin içinde bolca et var. Ve her yemek tek cesit yapılıyor yanına sadece istege göre salata veya yoğurtla sunum yapılıyor. 

Bu pilav tarifini Özbekler çok yapar. Ama Çeçenin evinde Çeçenin elinden olan pilav bence cecen pilavıdır :)

Naida yine bugün yemeklerimizi yaptı. Ellerine sağlık... 
Bu küçük kızdan çok  şey öğreneceğim zamanla, bu tarifi yazmak ne kadar zor oldu anlatamam, kendi milletimden biriyle kendi dilimi konuşamamak çok kötü... Tencerenin içine koyduğu her seyi tek tek elime alip küçük çocuklar gibi bu ne diye sora sora ortaya cikti bu pilav ...

Naida 23 yaşında 3 çocuk annesi 15 yaşında evlenmiş, hayata çok erken atılmış güzel bir hanim... 1 haftadır bende kalıyorlar benim tatlı misafirlerim.

Allah yolunu acik etsin,bebeğimiz Muhammede sifalar versin,dualarınızı esirgemeyin bu genç aile için








1 cay bardağı siviyag
300 gr kuşbaşı et
600 gr pirinç ( ölcücüyü kendinize göre yapabilirsiniz ) 1 bardak pirinç için, 1,5 bardak su
6-7 havuç
5 adet sogan
1 adet domates
1  bas sarımsak
2-3 defne yaprağı
yağı tencereye alin,etleri içine atin etler kendi bıraktığı suyu cekene kadar pisirin.Sonra  etler hafif kızarmaya başlayınca ay seklinde doğranmış soğanları ve jülyen doğradığınız havuclarida ilave edin, sogan ve havuçlar yumuşayınca  1,5 litre suyunu ekleyin.Her pirinç ayni sürede pişmiyor onun için suyunu pirincin cinsine göre ayarlayın. Sonra 1 adet domates , 1 bas sarımsağı tüm olarak suyun içine bırakın, defne yapraklarinida ekleyin.Su kaynayınca yıkadığınız pirinçlerinizi ekleyin.Suyunu cekene kadar çok kısık ateşte pisirin. Suyunu çekince karıştırın ve demlenmeye bırakın. Sonra içindeki tüm sarımsağı çıkarın servis yapin.

1 yorum:

  1. g+ farklı olmuş. ELLERİNE SAĞLIK çeçen kızımız maharetli. aynı zamanda anne. MaşaALLAH

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.