Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

4 Temmuz 2014 Cuma

Ekşili Tavuk Izgara

Eksi tatlari sevenler icin degisik bir tarif, herkesin damagina hitap etmeyebilir

1 kasik tereyag, 3 yemek kasigi susam yagi ( susam yagi olmadigi zaman Tahinin üzerinde biriken yagdan kullanabilirsiniz )1 avuc ham kayisi. 1 avuc can erik, 2-3 dis sarimsak, taze kekik , taze biberiye, taze   reyhan, 1 cay kasigi bal, tuz ,kuri ve karabiber


Öncelikle tavuk gögsünü veya tavuk pirzolayi yagsiz olarak  teflon tavada veya tost makinasinda güzelce pisirin. Karabiberi pismesine yakin üzerine serpin.
Kayisilari ve can eriklerin cekirdeklerini cikarin. ince ince dilimleyin.
Tavaniza yaglari koyup erimesini bekleyin. Kayisilari , erikleri sarimsaklari  ilave edip soteleyin. kayisilar ve erikler hafif yumusayinca kekik,biberiye ve reyhani ekleyin bir iki kez cevirin. bali ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyin.Arzuya göre az pul biberde ekleyebilirsiniz.Yarim cay bardagi su ekleyin ve hafif koyulasmasini bekleyin.Izgara yaptiginiz tavuklarida üzerine koyup tatlarinin birbirine gecmesini saglayin, Sicak olarak servis yapin.



2 yorum:

  1. eline sağlık canım çok güzel gözüküyor bir lokmada yutcam sanki hepsini :) hayırlı iftarlar..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.