Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

19 Haziran 2014 Perşembe

Karpuz Kabuğu Reçeli



Bu reçelden sonra attığım karpuz kabuklarına acıdım, deneyin sizde benimle ayni fikirde olacaksınız :)

3 dilim karpuz kabuğunun dışındaki yesil kısmı sebze soyacağı ile ince şekilde soyulur, ic kısmında  kırmızı olan yerini  biraz bırakabilirsiniz.
Renk  olsun diye ben vişne suyu kullanmak istiyorum.





Gül suyunu ekliyoruz.


Hasladigimiz karpuz kabuklarini süzüyoruz





Arzu ettiğiniz şekilde doğradığınız karpuz kabuklarını 25-30 dakika bir bardak su ilavesi ile haşlayın.Fazla suyunu süzün.
Baska bir tencerede  1,5 büyük su bardağı vişne suyu, 1  büyük su bardağı su  2 su bardağı toz şeker 3 tane karanfil 2 yemek kaşığı gül suyu ( kendi yaptığım gül suyundan kullandım )ile birlikte kıvamlı şurup olana kadar kaynatın. istediğiniz kıvama gelince haşladığınız karpuz kabuklarını ekleyip kaynatmaya devam edin,olup olmadığını test etmek için bir tabağın içine damlatın eğer dağılmadan duruyorsa kıvamı tam olmuştur. Karpuz kabuklarınızıda kontrol edin şeffaf olması lazım. 1 küçük cay kaşığı  toz halindeki limon tuzunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alin.Sıcak olarak kavanozlara doldurup kapağını kapatın.


3 yorum:

  1. hiç tatmak nasip olmadı canım ellerine sağlık denemek lazım sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık. Çok güzel yapmışsın. Bak vişne suyud ane güzel renk vermiş.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık siedam..en kısa zamanda inşş.deniyeceğim..uzun zamandır bulduğum tariflerde kireç vardı..Bu tarif işimizi kolaylaştırdı..çok tşkler canım..

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.