Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

20 Haziran 2014 Cuma

KURUTULMUŞ GÜL YAPRAKLARINDAN GÜL SUYU

Gül yapraklarini temiz bir cam siseye doldurun. ( Resimdeki 1 litrelik  sise)
Gül yapraklarinin üzerine 2 cay kasigi limon tuzu ekleyip, üzerini kaynamis su ile doldurup kapagini kapattim. Evin günes alan penceresinin önüne koydum. Hepsi bu kadar :) Eger cilt temizligi icin kullanmak istiyorsaniz  limon tuzu yerine yarim limonun suyunu ekleyin. 


Bunlardan gül receli yapmayi düsünüyorum. Bahcemdeki gül actigi zaman recel icin yeterli olmadigindan kurutup saklamayi tercih ettim




Baska sekilde de gül suyu yapabilirsiniz.Ramazanda buz gibi icinizi ferahlatacak midenizi rahatlatacak :)
Gül yapraklarini  yeterli su ekleyip kaynatin,rengi hafif cikmaya baslayinca limon tuzunu ekleyin bir tasim kaynatip  suyunu siselere doldurup saklayabilirsiz. iceceginiz zaman sekerini arzunuza göre ekleyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. Merhaba, gül çayı tarifiniz ilgimizi çekti. kurutulmuş ürün kullanarak bu tarifi hazırlamışsınız buda bir kuru gıda üreticisi olarak ayrıca dikkatimizi çekti. Sitemize kurutulmuş ürünler ile hazırlanan bir tarif bölümü koymayı düşünüyoruz. Sayfanızdan alıntı yaptığımızı belirterek kullanmamızda mahsur varmıdır? sayfa adresimiz:http://www.kurucum.com

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.