Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

18 Haziran 2015 Perşembe

Fas( Marokko) Mutfağından Harira

Fas`in Fes sehrinde yasayan Aişe hanimin tarifi




Bu gün  Fas mutfağından Harira çorbası yapıyoruz. 2010 da Ramazan ayında 3 hafta kadar Fas ta bulundum. Ramazan boyunca her gün bu çorba yapılıyor, İftar 2-3 hurma ve bu çorbayla açılıyor.  Bizdeki gibi iftar çadırları hic görmedim.Sadece Harira çorbasının pişirildiği asevleri var,  hali vakti yerinde olan hayırsever insanların sayesinde  yemekler yapılıyormuş.Ihtiyaci olanlar ordan gidip alıyorlar. Asil yemek faslı  Teravih namazından sonra başlıyor :) 
Misafir olduğumuz evin sahibesi Aişe hanımda Almanya da yaşıyor, tamamen tesadüfen orda tanıştık. Çok tatlı insanlar, iki gün iftarımızı beraber yaptık.Yemek sonrası icilen naneli cayın tadı hala damağımda...




HARiRA

250 gr. kuşbaşı et ( koyun-kuzu veya dana)
1 sogan
3 yemek kaşığı zeytin yağı
 1 kerevizin yarisi  küp seklinde doğranmış  olacak. 1 cay kaşığı kişniş, 1 küçük dilim zencefil ( eğer toz halinde kullanacaksanız çok az) yeteri kadar tuz,  karabiber,zerdeçal,tarcın,kişniş,kırmızı biber

Bütün malzemeleri tencereye alip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
3 yemek kaşığı  yesil mercimek ekleyin. 

2 domatesi küp seklinde doğrayıp  kaynayan çorbanıza ekleyin. 

1 su bardağı önceden haşlanmış nohutu da ekleyip tuzunu kontrol edin, karabiber ve kişniş ilave edin.

Servise yarim saat kalınca evde kestiğiniz erişteyi veya tel şehriyeyi ekleyip pisirin. koyulugunu ayarlamak için iki yemek kaşığı unu suyla acip çorbanıza yavaş yavaş karıştırın.Çorbamız servis için hazir, afiyet olsun.







Jemal fena meydanında yemek standları
Sunuma hazırlanan nane çayları
Fas ta su satıcıları

3 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.