Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

14 Temmuz 2014 Pazartesi

Mercimekli Erişteli Yoğurt Çorbası


Hem soğuk hem sıcak yapabileceğiniz güzel bir çorba



1 Su bardağı yesil mercimeği haşlayın 1 yemek kaşığı tereyağını ekleyip 8- 10 bardakta su ekleyip kaynayınca 1 su bardağı elde  minik küp  gibi kesilmiş erişteyi veya yıldız şehriyeyi ekleyin yumuşayıncaya kadar kaynatın.



Eğer soğuk  çorba isterseniz, bu şekilde soğumaya bırakın. 2 dis ezilmis sarımsağı yoğurtla beraber karıştırıp Hafif ilikken yoğurdu yavaş yavaş karıştırın. Üzerine siviyagda kavurduğunuz yesil nane ilave edilir.Sokaraç yapılır yani kısacası :) ( sivas ve tokat yörelerinde çorbaların üzerine dökülen soslara verilen isim )



Sıcak çorba istiyorsanız : Çorbaya terbiye yapılır bunun için 1 yumurta ,1 yemek kaşığı un ve büyük bir su bardağı dolusu yoğurt iyice çırpılır ve corbayaya eklenip bir tasim kaynatılır, Çorbanın kesilmemesine dikkat edin. 1 yemek kaşığı tereyağını eritip nane ve pul biber ekleyip sokaraçını yapin. Sıcak olarak servis yapin.



1 yorum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.