Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

24 Eylül 2014 Çarşamba

Azerbaycan Ketesi


250 gr.  tereyağı veya margarini 3 bardak unla ovuşturun.Yağ ile un birbirine iyice karışınca 1 yumurtanın sarısı  ve 1 cay bardağı yoğurt,yarim cay kaşığı karbonat, yarim çay kaşığı sirke ilave edip yoğurup 3  parçaya bölüp buzdolabına kaldırın.

Bu arada iç malzemesini hazırlayın.

3-4 yemek kaşığı tereyağını eritin,bir paket vanilya ve 1 su bardağı toz seker  yarım su bardağı un ilave edip güzelce harmanlayın.Resimdeki şekilde olacak.Ne çok kuru ne çok hamur gibi :)

Dinlenen hamurları buzdolabından alıp oklava ile açın, hazırladığınız unlu şekerli içi hamurun her yerine gelecek gibi yayın ve oklavaya sararak rulo haline getirin.Oklavayı dikkatlice çekip çıkarın. 

Hamurun iki tarafınıda iyice kapatın. ve çatalla bastırın. üzerine yumurta sarısı sürün. baklava dilimi gibi dilimleyin.180 derecede kızarana kadar pisirin. Keteler hafif sararmaya başlayınca fırının derecesini biraz daha azaltın.




4 yorum:

  1. Süper görünüyor, ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  2. FARKLI TARİFLERİ DENEMEYİ HEP SEVERİM, BUNU DA DENİCEM

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık. Çok pratik. Lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.