Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

3 Eylül 2014 Çarşamba

Doughnute - Orjinal Donut

 Çocukların  okulu henüz açılmadan birde donut yapalım dedik, kolları sıvadık mutfağa girdik, yardımcılarımda var ,onlar süsleme aşamasında bana yardımcı oldular, bakalım neler neler cıktı.





 Türkçede kullanılan adıyla donut... 1900 ´ lü yıllardan beri yapılan en eski tariflerden  Amerika da günün her saatinde yenilebilen ici kremalarla dolu üzeri rengarenk süslenmiş, insani bastan çıkaran küçük tatlılar diyebiliriz.Belki bizim kültürümüzde sadece tatlı niyetine yiyebiliriz ama ABD ´de öğün yerine bile geçebiliyor.
 Tarifi Amerikalı bir blogger arkadaştan http://joythebaker.com/


Yagda kızartabildiğimiz gibi fırında veya özel donut makinalarini kullanarak daha hafif donutlar yapabilirsiniz.



DONUT YAPIYORUZ :)
35-40 tane için

1 kilo un
2 yumurta
1,5  büyük cay bardağı ılık süt
1 büyük cay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
3 yemek kaşığı dolusu toz seker
1 fiske tuz
1 paket  yas maya 
kızartmak için sıvı yağ
Süslemek için blok çikolata ve renkli pasta süsleri

Sütü ,suyu, sekeri, tereyağını ve mayayı yoğurma kabına alın ve maya ve tereyağını iyice eriyene kadar karıştırın. 2 yumurtayi ekleyip onuda elinizle bu karışıma karıştırdıktan sonra ununu ve 1 fiske tuzu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapin. 1 saat ılık bir  ortamda mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru 1,5- 2 cm kalınlığında acıp, yuvarlak kalıpla kesin,orta kısmını daha küçük bir yuvarlak kalıpla tekrar kesin ve üzerini örtüp tekrar  1 saat mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamurları 175 derecede ısınmış sıvı yağda pembeleşene kadar iki taraflı olarak kızartın. Yag çok kızgın olmayacak yoksa icleri hamur kalır.Ocağınızın altini  orta ısıya getirin. Hamurları çevirirken iki tane tahta çöp sis kullandım. Böyle daha rahat oldu.Kızaranları kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkarın. Toplam 37 tane çıktı bu hamurdan ortasından çıkanlarıda kızarttım minik minik lokmalar oldu. Soğuduktan sonra benmari usulü erittiğiniz çikolataya batırıp üzerini istediğiniz gibi süsleyin. Sadece toz seker ve tarçın karışımında da batırıp lezzeti değişik bir donut yapabilirsiniz. Afiyet olsun.











8 yorum:

  1. Ellerinize sağlık. Ben süslenmemiş olanlardan alabilirmiyim. hepsi harika olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkürler Nursevin hanim, süslememis olanlari bende cok begendim, tadi lokma gibi daha hafif, tarcinla cok güzel oldular

      Sil
  2. takipteyim ...herzamanki gibi harika olmuslar siedam ellerine saglik <3

    YanıtlaSil
  3. Siedam nefisss görünüyor...
    Bende fransız kuraboyesi olarak böyle bir tarif var ama şu kızartma ve çikolatanım uyum kavramını tam olarak damağımda birleştiremediğimden erteliyorum...
    Sence lezzet olarak kızarmıs nefis hamurla çikolata uyumu ağır değilse şayet bende en kısa zamanda denemek istiyorum...
    Afiyetler olsun...
    Sevgiler yorumunu bekliyorum canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emelcigim düsündügün kadar agir olmuyor, özellikle beyaz cikolatali olanlari daha cok begendim.tarcinli yaptiklarim dahada hafif oldular,denemeni tavsiye ederim. Cocuklar icin daha uygun yinede , bir taneden fazla yiyemedim :))

      Sil
  4. Ellerine sağlık ablacım,tam bir renk cümbüşü,hep yapmak isteyip de tariflerine güvenemeyip ertelediğim bir lezzetti,şimdi ustasından aldığım tarifle en kısa zamanda yapılacak bir tatlı.Ankara'dan kucak dolusu selam ve sevgiler 😍

    YanıtlaSil
  5. Tam aradığım donut tarifi gerçekten çok güzel oldu teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.