Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

5 Eylül 2014 Cuma

EVDE KAŞAR PEYNİRİ YAPIMI-2

Kaşar peynirinin yapımı teleme elde edilene kadar beyaz peynir yapımıyla aynı, beyaz peynir yapımı için burdan bakabilirsiniz.


 Kaşar peyniri elde etmek için beyaz peynirin sıcak suda yumuşatılması gerekiyor.


Kaşar peyniri yapmak için beyaz peynirimiz tam kıvamına gelmiş. Ayrıntılara burdan bakabilirsiniz.


Bu sefer  büyük kalıplar yerine 4-5 tane küçük kalıp kullandım tek farkı bu :) 

Sıcak suda erittiğimiz peynirin suyunu  çıkarmak için hamur yoğurur gibi yoğurdum.Sonra kalıplara bastırıp yarim saat öylece bıraktım. Sertleşen peyniri kalıptan çıkardım.Peynir olgunlaştıkça tadı daha da güzel oluyor.
Tuzla ovalayıp buzdolabına kaldırdım.3-5 gün boyunca alt -üst ederek bu islemi tekrarladım.5. günden sonra üzerine ıslak bezle sardım ,kabuk bağlamasını önlemek için bu islemi yapmak lazım.Bekleme süresi uzadıkça lezzeti artıyor.Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Salamura yapılmış keçi peynirinden de yapılır mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keci peynirinden hic yapmadim ama tavada bir porsiyon deneyin eger sünme oluyorsa ondanda olur neden olmasin

      Sil
  2. Hamarat ve marifetli hanım...
    Ellerine sağlık canım...
    Sanırım benim gibi beklemekten sıkılan birinin yapamayacağı bir lezzet...
    Afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  3. Gercekten harika ellerinize saglik...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık sieda abla çok güzel bir tarif.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.