Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

22 Eylül 2014 Pazartesi

Hindistan Cevizli Ekmek




Yarim bardak  ön maya ( maya yapımını Burdan bulabilirsiniz.)

2 tatlı kaşığı instant maya
2 yemek kaşığı pekmez
4 yemek kaşığı yulaf ezmesi (haferflocken)
4.5 yemek kaşığı  hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı ceviz yağı veya zeytinyağı

2 su bardağı kepekli tam buğday unu (Vollkornmehl )
3 su bardağı tam buğday unu 
Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp su  ilave ederek oldukça yumuşak bir hamur yapın. mayalanmaya bırakın.Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. bu ölcüden iki ekmek oluyor. elinize yapışıyorsa  un ilave ederek   sekil verin. Hamurun yarisini pide seklinde pişirdim.Küçük 3 tane pide cikti ama pide dedim diye pide gibi sanmayın sadece sekil olarak benziyor.Oldukça tok bir ekmek... Pişireceğiniz kalıba veya tepsiye koyup un ve su ile yapacağınız bulamacı sürün tekrar mayalanmaya bırakın.Mayalanan ekmeğinizi 170 derecede pişirin.Parlak olması için fırından çıkarmanıza yakın ekmegin üzerine yumurta sarısı ve çok az süt ilavesini çırpıp sürün ve 3 dakika sonra fırından çıkarın. biraz uzun sürede pişiyor ama lezzetli bir ekmek oluyor. Afiyet olsun. 



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.