Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Eylül 2014 Çarşamba

Karışık Turşu

Aslında bizim evde pek turşu tüketilmez ama blogcu arkadaşlar o kadar çok paylastiki benim de canim tursu istedi.Az yaptığım için oynadım yine her zaman ki gibi :) Dolabımı açtıkça bana gülümseyen turşularım var artık



Klasik turşu  suyu ölçülerim bu şekilde :

5 su bardağı su (1 litre), 1 su bardağı üzüm sirkesi veya elma sirkesi, 3 yemek kaşığı kaya tuzu

Turşuya bir yemek kaşığı şeker katabilirsiniz , defne yaprağı turşunuzu tortulanmaya renk değişimlerine karşı korur ayrıca bu turşu suyu ölçüsünü bir tencerede karıştırıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve soğutup turşunuzda öyle kullanın… Yesil kereviz saplarida turşu suyunuzun duru olmasına yardımcı olur. Turşunuza koyacağınız bir avuç nohut turşunun çabuk olmasına yardımcı olur.
Bu turşularımın içinde patlıcan ,kabak,lahana,havuç,salatalık, sarımsak, yesil ve kırmızı biber var. Kabak,lahana patlıcanı sirkeli suda hafif haşlayıp öyle ekledim ama hic haşlamadan da koyabilirsiniz.Hafif haşlayınca kavanoza yerleştirmesi daha kolay oluyor. 
Sakın çok fazla haşlamayın. kaynayan suya daldırıp çıkarmak yeterli oluyor. yukarda verdigim ölcü 1 büyük ve 2 minik kavanoza yeterli oluyor. Siz sebzelerin miktarına göre suyunuzu hazırlayın.
Sebzeleri arzunuza göre kesip şekilli yerleştirebilirsiniz.Sebzeleri yerleştirirken aralarına soyulmuş sarimsaklarıda ilave edip ağzına kadar doldurduktan sonra  hazırladığınız suyu üzerine döküp kapağını kapatın.
2-3 hafta sonra turşunuz yemeye hazir hale gelecektir. serin ve karanlık bir ortamda saklarsanız daha iyi olur. Afiyet olsun.




1 yorum:

  1. bizdede benden başka yiyen olmuyor. Kış hazırlıkları yapmayan tek ben kaldım sanırım. :) ellerine sağlık gülen turşular çok güzel

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.