Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

8 Eylül 2014 Pazartesi

Nur Sultan Bohçası


3 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1  cay kaşığı sirke
1 fiske tuz

1 cay bardağı toz seker
un
Yarim paket maya 20 gr.
mısır nişastası

findikli çikolatalı draje

Kızartmak için Yarım litre yağ
Erik  marmeladı

YAPILIŞI:



Yumurta, seker,süt,sirke  ve mayayı yoğurma kabına alin ve maya eriyene kadar karıştırın.Unu ekleyin tuz ve kabartma tozunuda unun üzerine dökün yavaş yavaş kenardan un alarak yoğurun, kulak memesi kıvamında olana dek un ekleyin. 10 dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru 10 eşit parcaya ayirin.her parçayı tabak büyüklüğünde acip nişasta ve un karışımından serpin.10 bezenin hepsini üst üste koyup merdane yardımıyla açın çok ince olmasın,kalında olmasın.Büyük bir bardakla kesip içine bir tane findikli draje koyup uçlarını güzelce  birleştirip makasla kesip sekil verin. İyi kapatın yoksa açılma olur.Yagda kızartın sonra ortalarına marmelat koyun. Bu şekilde milföy hamurdan da yapılır. Hamurların içine lokumuda denedim ama hic güzel bir tadı  olmadı :) 










3 yorum:

  1. Ne güzel olmuş ellinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. maşallah sana ne diyeyim ben tü tüü
    mantı gibi katlayıp makasla kestin bir güzel oynamışsın hamurla becerikli ellerin dert görmesin g +

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.