Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Ekim 2014 Cuma

Muz Kurabiye





200gr. Tereyağı
200 gr. yoğurt
1tatlı kaşığı sirke ( üzüm veya elma sirkesi )
1 paket kabartma tozu
 1 paket vanilya 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
3 su bardağı un
Bu malzemeden 28 tane çıktı, yaptığınız şeklin büyüklüğüne göre değişir.

Kabartma tozunu sirkeyle eritin. Sonra bütün malzemeleri ekleyip hamurunuzu yoğurun. cevizden az büyük parcalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizip buzdolabına kaldırın.30 dakika kadar dinlesin. Bu arada iç malzemesini hazırlayın. 

Bunun için : 1 muzu tahta kaşıkla ezin,1 su bardağı toz şekeri, 1 paket vanilyayı, 200 gr.tuzsuz lor peynirini ilave edip karıştırın.Eğer lor peyniriniz tam kuru değilse, bu karisim biraz sulanır buz dolabına kaldırın.


Bu tarifi bir azeri arkadaştan aldim.O  tarifte içine lor peyniri, tereyağı ve toz şeker  karıştırıp yapıyorlar.Bende muz kurabiyenin içinde de muz olsa güzel olur dedim :) Tereyağı yerine muz ilave ettim.




 30 dakikanın sonunda muz kurabiyelerimizin yapımına geçebiliriz. Dinlenen hamurları oval şekilde acip, içine muzlu karışımdan koyun, muz sekli verip firin tepsisine dizin.180 derecede 20 dakika kadar pisirin. Un kurabiyesinde olduğu gibi pişecek.Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun

7 yorum:

  1. Hayırlı akşamlar Sieda :) Kurabiyeler çok güzel görünüyor, ellerine sağlık. Ben de bunun poğaça şeklinde olanını, Rus bloglardan birinde görmüştüm. Bu da başka bir versiyonu demek ki.. Tekrar emeğine, eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.. Çok güzel olmuşlar. :) Muz kurabiyeler elinin becerisi ile şeklinide görüntüsünüde değerinde vermiş.

    YanıtlaSil
  3. Harika görünüyor, ellerinize sağlık.
    En sevdiğim baharat da kullanılmış.
    Afiyetle...

    YanıtlaSil
  4. Şeker ne kadar konacak acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tugba hanim bu kurabiyenin hamurunda seker yok ,sadece ic malzemesinde seker var. 1 su bardagi seker kullandim ic malzemesini hazirlarken.

      Sil
  5. Cok güzel ellerine saglik kirksene ugrassam yapamam

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.