Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

30 Ekim 2014 Perşembe

SALAMURA PEYNİR HAZIRLAMA

Peynir salamurası  nasıl hazırlanır...
BEYAZ PEYNiR YAPIMI BURDA
YAPILIŞI:  

1.YÖNTEM
Taze peynirler temiz bir tepsinin üzerinde dilimlenerek dilimlerin her tarafı tuzla kaplanır, kavanoza dizilir.Aralarına 2-3 sırada bir tuz dökülerek kavanoz doluncaya kadar tekrarlanır.Dilimleme ve tuzlama esnasında tepsiye akan peynir suları da kavanoza eklenir.Bir kaç saat sonra tuzlanan peynirler suyunu bırakır.Bu su peynirin üstüne kadar çıkar.Peynir altı suyu dediğimiz bu su tuzla peyniri korur.Eğer su peynirin üzerine çıkmadıysa kaynamış soğutulmuş su ilave edin.Kavanozu serin bir yerde muhafaza edin.Tüketeceğiniz zaman yiyeceğiniz miktarda peyniri kavanozdan çıkartın.yıkayıp,servis tabağına doğrayın.Tuzlu olursa yemeden 2-3 saat öncesinde su dolu derin bir kapta peynir dilimleri bekletin öyle doğrayın,böylece tuzundan tamamen arınmış olur. 

2. YÖNTEM

Peyniri süzdüğünüz zaman çıkan yeşil suyu  lor peyniri elde ettikten sonra elde ettikten sonra   kaya tuzu ilave edip salamura için kullanabilirsiniz.
3.YÖNTEM  Veya  2 litre suya 1 su bardağı dolusu kaya tuzunu ilave edip tuz eriyinceye kadar kaynatıp soğutun. Tuzlanmış peynirlerinizin üzerine bu suyu kullanın.



1 yorum:

  1. Masallah olsun evde peynir yapimi olabildigince zor ve zahmetli diye biliyorumşş Siz bunun ustesinden gelmissiniz.. Elinize saglik olsun....

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.