Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

27 Kasım 2014 Perşembe

BALLI KAHVE ÖKSÜRÜĞE KORTİZONDAN DAHA İYİ GELİYOR

Solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve üç haftadan uzun süren öksürük enfeksiyon sonrası öksürük tedavisinde ballı kahvenin kortizondan daha etkili olduğu gösterildi.

Bu tarifi sadece yetişkinler için kullanın çocuklar için kesinlikle uygun değil !








500 gram bal
5 yemek kaşığı Instant  kahve
karıştırılıp macun haline getirilir.
Günde 3 kere 1 bardak sıcak suya karıştırılıp içilir.


Kahve de alternatif tıpta öksürük tedavisi için tavsiye edilen ilaçlardan biridir ve balla birlikte verilerek her ikisinin beraber (“sinerjik etki”) daha etkili olabilecekleri düşünülmüştür.
Bal da kahve de tüm insanlar tarafından tüketilen emniyetli, birçok insan tarafından sevilen, her zaman her yerde bulunabilen ve ilaçlardan çok daha ucuz olan maddelerdir.
Primary Care Respiratory Journal isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmada üst solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve üç haftadan fazla devam eden öksürük şikayeti olan 97 hasta üç gruba ayrıldı.
Birinci gruptakilerin her birine içinde  bal ve  hazır kahve, ikinci gruptakilerin her birine içinde 320 miligram “prednizolon” ve üçüncü gruptakilerin her birine de içinde “guaifenesin” bulunan 600 gramlık macun şeklinde verildi.
Bu üç farklı ürünün paketleri, görünümleri, renkleri ve tatları aynı idi.
Hastalardan kendilerine verilen macundan bir çorba kaşığı (25 gram kadar) alarak bir bardak (200 mililitre) sıcak suda eriterek bir hafta süreyle ve günde üç defa 8 saat arayla içmeleri istendi.
Hastaların tedaviden önce ve sonra öksürüklerinin şiddeti onaylanmış vizüel analog anket skoru ile değerlendirildi.
Öksürük skorları ballı kahve içen grupta tedavi öncesi 2.9 tedavi sonrası 0.2; kortizon içen grupta tedavi öncesi 3 ve tedavi sonrası 2.4; guaifenesin içen grupta tedavi öncesi 2.8 ve tedavi sonrası 2.7 olarak bulundu.
Buna göre, ballı kahvenin enfeksiyon sonrası gelişen ve 3 haftadan uzun süren öksürüğü olan hastalarda kortizona göre daha etkili bir tedavi olarak hastalara tavsiye edilebileceği sonucuna varıldı.

5 yorum:

  1. çok iyi oldu bunu okuduğum :) biliyorsun kortizonsuz yaşayamıyorum, antibiyotik te alamıyorum denerim,
    bilgine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler bu yararlı bilgi için. Notlarımın arasına ekledim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum icin tesekkür ederim Recep Bey, sifa olsun insaallah

      Sil
  3. cok tesekür ederim bu bilgi icin ben onbes yildir oksurugum gecmez sadece kıs aylarinda bunuda deniyecem inşAllah sifa bulurum sagolun .

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.