Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

3 Kasım 2014 Pazartesi

Ev Yapımı Köy Ekmeği


1 Kilo organik tam buğday unu, 1 yemek kaşığı pekmez  (ekmegin daha dayanıklı olması için ) 2 tatlı kaşığı tuz,su ve  1 maya  bu malzemelerle kulak memesinden yumuşak bir hamur yapın. Bazen 1 su bardagi yulaf ezmeside ilave ediyorum.  Arzu ederseniz sizde ilave edebilirsiniz.

Oldukça cıvık bir hamur oluyor.Mayalanmaya bırakın 30 dakika kadar,mayalanan hamuru 3 eşit parçaya bölün.Her parçayı 5-10 dakika katlayarak yoğurun,içindeki hava çiksin.
Elinize yapışırsa çok ama çok az unla yoğurabilirsiniz. Yuvarlak sekli verip  her yerini bolca unlayıp   fırın tepsinizde mayalanmaya bırakın.iki misli olan ekmeklerinizi 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Yaklaşık olarak 50-60  dakika sürüyor.





2 yorum:

  1. Bu ekmegi mutlaka yapmalim cok nefis görüntü tereyagi sürüp tulum peyniriyle kahvaltida yemek isterim ellerine saglik Tek kelimeyle nefisss 👌👌👏👏👏

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.. Afiyetle tüketin.. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.