Ekmek dediğime bakmayın, poğaça tadında :) yanında hiç bir şey olmadan da yenir yani :)
Tarif yine benim klasik süslü ekmek tarifi :)
400 ml. süt
42 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta ( 1 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarısı üzerine sürmek için)
1 yumurta ( 1 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarısı üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 800 gr. un yeterli oluyor.
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.) zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın. aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor. Unu yavas yavas ilave edin.
Yoğurma kabınızın kapağını kapatın.ve iki katına kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.
Her zamanki gibi yine döktürmüşsün görüntü harika sieda abla eline saglık
YanıtlaSil