Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

19 Kasım 2014 Çarşamba

Minav


 Kumuk köylerinde yapılan bu ekmeğin birde hikayesi vardır.
Ne kadar batıl bir inanç olsa da yapılıyormuş :)
Yürüme zamanları geldiği halde düzgün yürüyemeyen çocuklar için yapılırmış.Minavı yapıp cuma saatinde çocuğu kıble yönüne dönderip çocuğun iki bacak arasından tekerlek seklinde yuvarlanırmış, yuvarlanan minavı da başka bir erkek çocuğu alıp kaçarmış. Sonradan yürürmüymüs bilmiyorum onu sormadım :)





Tarif için Naciye hanıma sevgilerimi gönderiyorum :)


500 gr. un  (2-3 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı (300 ml ) sıcak süt
yarim cay bardağı  ılık su
1 paket yas veya kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker


Minav aynı ekmek hamuru  gibi ama sütü  fazla sadece, birazda ekmek hamurundan sert oluyor.Yukardaki malzemelerle hamur yoğurun 30 dakika dinlenmeye bırakın. 


Dinlenen hamurunuza simit şekli verin.






Elinizle biraz bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürün çatalla şekiller yapin.





180- 200 derece arasında önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.







3 yorum:

  1. pide gibi olmuş aslında . Bu minavın hikayeside çok ilginçmiş okuduğumda sert olmalı diye düşünmüştüm. Sevgiler ve ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Piştikten sonra sert mi oluyor, yumuşak mi?

    YanıtlaSil
  3. Hayir cok sert olmuyor,pide gibi yumusakta olmuyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.