Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

23 Kasım 2014 Pazar

Tereyağlı Kafesli Ekmek



Tarif yine benim klasik süslü ekmek tarifim :) Bu  tip ekmekler için en uygun hamur olduğu için hep ayni tarif
400 ml. süt 
42 gram. Taze maya ( 1 paket)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta ( 1 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarısı üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı  üzüm sirkesi
aldığı kadar un
yumuşak bir hamur için 800 gr.  un yeterli oluyor.
 Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.) zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın.  aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor.  Unu yavaş yavaş  ilave edin. 
Yoğurma kabınızın  kapağını kapatın.ve iki katına kadar  mayalanmaya bırakın.Mayalandıktan sonra tereyağını hamura karıştırıp iyice yoğurun. tekrar dinlendirin.Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan  sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt  çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.








Hamurumdan  bir beze kadar  arttı onunla da üzüm  seklinde ekmek yaptım :)








0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.