Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Ocak 2015 Pazar

Dilimli Ekmek



2 ekmek için
500 gram tam buğday unu
500 gram normal un
1 tatlı kaşığı pekmez ( ekmegin bayatlamasını geciktirmek için 
1 tatlı kaşığı tuz (tuzunu mümkün olduğu kadar az kullanıyorum )
1  paket yas maya (42 gram )
1 yemek kaşığı zeytinyağı
ılık su
Süslemek için  keten tohumu,susam,cörekotu,haşhaş
Unu yoğurma kabına alın  ortasını havuz gibi acıp , maya, zeytinyağı ve pekmezi ilave edin.Tuzunu ununa karıştırın, mayanın üzerine gelmesin. Ilık su  ilave ederek  ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Çok kati olmasın çok cıvıkta olmasın. Su miktarını vermiyorum çünkü o kadar denedim her unda ayni ölcü tutmuyor.Yoğrulan hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru 2 eşit parcaya bölün. 2 tane ekmek olacak.Her bezeyi 5 dakika kadar iyice yoğurun içindeki hava kabarcıklarının çıkması için,katlama tekniğini kullanabilirsiniz.( yani hamuru elinizle hafif acıp katlayıp tekrar açıyorsunuz)5 dakikanın sonunda ekmeğinize son seklini verip  kalıba veya tepsinize yerleştirin. Bezenin tam ortasına bardak yerleştirip  eşit aralıklarla kesikler yapin.1tatli kaşığı un ve yarım cay bardağı su ile bulamac yapın. Mayalanan ekmeğinizin üzerine fırça yardımıyla  yaptığınız bulamacı sürün. Keten tohumu,susam cörekotu,haşhaşla süsleyin.En az  2 saat kalıpta  mayalanmaya bırakın,mayalanma süresi çok uzun olduğu için kalıbınızın büyüklüğüne göre hamur miktarını ayarlayın. ilk 10 dakika 180 derecede ısınmış fırında sonra 170 derecede 40-45 dakika kadar kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. böylesi harika emekleri görüp yorum yapmıyorlar ya yazık yani :((((
    g +

    YanıtlaSil
  2. merhaba ellerinize sieda ben öncelikle yukarıdaki pişmiş ekmeğin dilimleri sanki daha fazla aşağıdaki pişmemiş ekmeklerin dilimileri sanki daha az gibi merak ettim birde yaş maya yerine instant maya kullansam 1 paket instant maya yeterli gelirmi sizce ? susam çörekotu ablamın dediğine ben de katılıyorum tariflerinizi severek takip ediyorum :) sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Selamlar Emine hanim, cok tesekkürler, ilk resimdeki ekmekle pismemis haldeki ekmek ayni degil, ilk resimdeki cavdar unu ile yapilmis, ve az maya kullanmistim kestigim dilimler nerdeyse ayni kaldi o yüzden :) istediginiz mayayi kullanabilirsiniz, burdaki 1 paket instant maya 7 gr. 1 paket yeterli oluyor.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.