Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

19 Şubat 2015 Perşembe

Temizlik Sirkesi (Portakal-Mandalina-Limon Sirkesi)

Tam portakal zamanındayız, bu tarifi mutlaka deneyin...

Her türlü turunçgil kabuğunu (portakal, mandalina, greyfurt,limette, limon vs...) yıkayıp temizleyerek bir kaba doldurun. Kabukların üzerini örtecek kadar temiz su doldurun. Bu kabın üzerine tülbent örtün. Tülbent örtmemizin amacı şaraplaşmaması içindir. 10 gün kadar sonra sirkeyi süzüp kapaklı bir kaba doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı kadar turşu tuzu ilave edin. Turşu tuzu yine sirkenin şaraplaşmasını engellemek içindir. Kapağını kapatın. 40 gün sonra temizlik ve sağlık sirkeniz hazırdır.
Hem organik mutfak atıkları çöpe gitmiyor hem de evde zararı olmayan bir temizlik ve sağlık sirkesi elde ediliyor. Bir sürü gereksiz kimyasal deterjanları kullanarak hem çevremize hem kendimize ne kadar çok zararlar veriyoruz biliyor musunuz?







Ayrıca ayaklarda olusan mantarlarda da çok etkili, topuklarınızda olusan çatlaklara iyi geldiği kullananlar tarafından onaylandı.
Ayaklarınızı  yıkayıp, sonrada yaptığınız sirke ile yıkayın 5 dakika bekletip tekrar   yıkayın.

Daha etkili olması için bu şekilde deneyebilirsiniz.

Kapalı bir kabın içerisine koyduğunuz 1 litre sirkeye portakal, limon veya herhangi bir turunçgil kabuğunu ekleyin ve 2 hafta boyunca bekletin. Ardından süzgeçten geçirin ve  500 ml kadar su ekleyin ve bir şişede muhafaza edin. 

Yüzeylerde, parkede, armatürlerde, banyo ve mutfakta vs. kullanabilirsiniz. Anti-bakteriyeldir, güzel kokar, ayrıca kir ile yağ üzerinde çok başarılı sonuçlar edersiniz. En güzeli ise kesinlikle hiç bir şekilde zararlı kimyasallar içermemesidir.


kaynak: http://www.fiyonk.net/
Copyright © fiyonk.net

1 yorum:

  1. Ne güzelll. Kabukları hep atıyoruz aslında böyle yapmak lazım.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.