Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

1 Mart 2015 Pazar

Haşhaşlı Revani


3 adet yumurta

1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su


Yumurta ve şekeri köpürene kadar  çırpın.   Yoğurt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın. irmik, un ve haşhaşı ekleyin. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.





Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. 10 dk kaynadıktan sonra altını kapatın. Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin. Daha sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün. Şerbetini çekince istediğiniz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz.


İsterseniz kremalı olarakta yapabilirsiniz.

Krema sürdükten sonra üzerine haşhaş serpip servis yapın.

1 yorum:

  1. Ellerine saglik canimcim nefis olmus birde hashasli daha da güzel en kisa zamanda tarifini yapayim esimde sevinsin

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.