Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

14 Nisan 2015 Salı

PATLICAN KEBAP


 Doğu ve Güneydoğu anadolu ya gidenler iyi bilir, fırının yanında mutlaka kasap ve manav vardır. Sebzeleri ve eti seçersiniz sonra kasap sizin seçtiğiniz et ve sebzelerle kebabınızı hazırlar, 1-2 saat sonra gidip fırından alırsınız. Bu gün bende ayni o usulde yaptım kebabımı :) Kuzinede pişirince aynı lezzeti yakaladım . Umarım evdeki fırınlarda da ayni tadı bulabilirsiniz.
3 adet patlıcan, 1 bas sarımsak, 4-5 sivri biber, domates,orta yağlı kemiksiz  kuzu veya koyun eti ( etin miktarı size kalmış )
Tereyağıyla yağlanmış toprak kabin  veya normal tepsinin tam ortasına 1 bas sarımsağı  yerleştirin doğradığınız patlıcanları ve soğanları yerleştirin. Üzerine etlerinizi dizin. Sarımsağın kenarına ben etten çıkardığım yağları dizdim.Bolca kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ilave edin. Tuz, karabiber ve kimyonunu serpip fırına verin. Sobamın derecesi 170 derece civarında, evdeki fırında da ayni derece ile veya daha düşük derecede  etleriniz yumuşayana kadar pisirin. Servisten önce közlenmiş biberleride unutmayın. Yanında dürüm ekmegi ve ayranla servis yapın. Afiyet olsun.
DÜRÜM EKMEĞİ Tarifi burda




1 yorum:

  1. Sen nasıl bir lezzetsin çiğ çiğ bole al beni ye beni diyor ellerine sağlık cnm benim yanında birde senin yaptığın ekmekler bandına bandına yemek var 👍👌👏👏💕💕💕

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.