Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

11 Nisan 2015 Cumartesi

Seher Ekmeği



400 ml. süt  42 gram. 
Taze maya ( 1 paket) 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 yumurta ( 1 yumurtanın sadece beyazını hamurun içine ilave edin, sarısı üzerine sürmek için) 
1 yemek kaşığı tuz 
3 yemek kaşığı zeytinyağı 
1 yemek kaşığı  üzüm sirkesi aldığı kadar un yumuşak bir hamur için 800 gr.  un yeterli oluyor. 
Şeker,maya ve 3 çorba kaşığı un ısıtılan sütün içinde çözülür, ve kabarması beklenir.(yaklaşık 5-6 dk yükselir.).2 yumurtanın beyazı , zeytinyağı, sirke ve tuzu çırpın.  aktif maya karışımı ekleyin.unu ekleyerek yoğurmaya başlayın. Hamurun kıvamı yumuşak oluyor.  Unu yavas yavas  ilave edin.  Az gelirse un ekleyebilirsiniz. Yoğurma kabınızın  kapağını kapatın.ve iki katına kadar  mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru kağıt serilmiş tepside veya pasta kalıbında istenilen şekil verilir tekrar mayalanmaya bırakılır.Mayalandıktan  sonra biraz zeytinyağı ile bir çay kaşığı süt  çırpılmış yumurta sarısı sürülür.175 derecede kızarana kadar pişirilir.




6 yorum:

  1. İnsan bunlara parçalamaya kıyamz ya ne kadar güzel ve şık görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel gercekten insan k6yip yiyemez sanat esri gibi ellerine saglik cnm

    YanıtlaSil
  3. çok güzel görünüyor bu ekmek allahım yapabilirsem en kısa zamanda denicem ellerine kollarına emegine saglık gerçekten sanat eseri olmuş....

    YanıtlaSil
  4. Nefisss ellerin dert görmesin ☺☺☺

    YanıtlaSil
  5. hep söylüyorum yaptıklarının herbiri sanat eseri kıyılıp yenmicek kadar güzeller ekmeğin profösorusün sen ablacım :)emeğine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel olmuş. Tablo gibi. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.