Bizi Takip Edin!

Bu Tarifi Paylaş

10 Nisan 2015 Cuma

Zeytinyağlı Enginar


Enginar tariflerine baktım çok renksiz geldi bana :)  Bende kendi usulümce yapıyım dedim. Iste simdi tamda çiçeğe benzedi...

Enginarların sapını kesin, kenardaki kart yapraklardan bir iki sıra koparın. Elinizle yaprakların arasının açılmasını sağlayın. Tam ortada tüylerin etrafındaki küçük pembemsi yaprakları kopararak ortasını açın. Tatlı kaşığı yardımıyla tüyleri kazıyarak temizleyin. Suyun altına tutarak içini ve yaprakların arasını açtırarak yıkayın. Ortadaki boşluğa biraz limon sıkın. Patatesleri, havuçları ve kırmızı biberi jülyen doğrayıp enginarların içine  yerleştirin. Enginarları tencerenize alin.Bir kasede  yarim cay bardağı siviyagi, tuz, limon suyu ve 1 tatlı kaşığı sekeri karıştırıp  enginarların üzerine gezdirin.Yapraklarının yarısına gelecek sekilde su ilave edip kısık ateşte 30 dakika pisirin.Pistikten sonra limon sıkın.Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.




3 yorum:

  1. of ki of eline koluna saglık safiye acar tok

    YanıtlaSil
  2. Görüntü sunum ve fikir süper ellerine sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik cnm nasil bir lezzetir bu görselik harika

    YanıtlaSil

Yorumlarınız için teşekkür ederim

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

★Lifestyle Sieda★Copyright © 2015 Blog Tasarım Lifestyle Sieda

Sitemizde yer alan tüm tarif, fotograf ve metinler Lifestyle Sieda ya aittir. İzinsiz kullanılamaz, kopyalanamaz. Yasal takip hakkımızı saklı tutarız.