1 kilo çilek
1 kilo şeker
1 cay kaşığı tereyağı
1 cay kaşığı limon tuzu
Öncelikle çileklerinizi temizleyip yıkayın. Tencerenize yıkanmış çileklerinizi alin altta biriken suyunu dökmenize gerek yok. tereyağını ilave edip kaynama başladıktan sonra 8 dakika kaynatın. 8 dakika sonra sekerini ilave edin.Tencerenizi sallayarak seker ve çileğin karışmasını sağlayın.Kaynamaya başlayınca limon tuzunu ekleyip 8 dakika daha kaynatıp sıcakken cam kavanozlara ağzına kadar doldurup kapaklarını kapatın.Kavanozları ters cevirin soğumaya bırakın.Serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun.
Ellerine sağlık denedim biraz sulu oldu tadı nefis tarifin için tesekkürler helal et paylaşım yapınca senide etiketliyeceğim sevgiler.
YanıtlaSil