1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
3 su bardağı yarma ( aşurelik buğday )
3 yemek kaşığı pirinç
100 gr. kuru kayısı
100 gr. kuru incir
30 gr.berberitzen ( bir cesit kuru meyve)
10 adet çekirdeksiz hurma cay kaşığının ucunda tuz
3 su bardağı toz şeker ( eğer tatlı seviyorsanız sekeri fazla koyabilirsiniz)
3,5 Litre su
Üzerini süslemek için : findik, ceviz, kus üzümü, tarcın,file badem ve nar tanelerini kullanabilirsiniz.
Aşurenin kıvamını ayarlamak için yanınızda kaynamış su bulundurmayı unutmayın.
3,5 litre su kullandım. Üzümleri sıcak suyla ıslatın. Buğdayı aksamdan ıslattıysanız, sarı suyunu dökün.
Eğer ıslatmadıysanız ilk suyunu kaynattıktan sonra dökün bu işlemi iki kere yaptıktan sonra üzerine su ilave edip pişene kadar haşlayın. 40 dakika kadar sürüyor. Orta büyüklükteki bir elmaya 7-8 adet karanfili saplayıp tencerenizin içine atin. ( Bu güzel fikir sevgili Yaseminden )
Pirinci pişmiş nohut ve fasulyeyi ve üzümleri ekleyin.10 dakika sonra diğer kuru meyvaları tuzu ve şekeri ilave edin. 15 dakika daha kaynatın.
Karanfilli elmayı tencereden çıkarın.
Kaselere bölüştürün.ılımaya başlayınca üzerlerini süsleyin. Afiyet olsun...
Diger aşure tarifi için tıklayın
Ellerinize sağlık.. Afiyetle sağlıkla tüketin... Sevgiler..:)
YanıtlaSilSunumunuza bayıldım! Eminim tadı da harikadır. Aşureyi aşırı derecede severim ancak anne aşuresi sanki başka oluyor gibi değil mi? :)
YanıtlaSilharika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...
YanıtlaSil