750 ml. su
2 tatlı kaşığı kaya tuzu
100 gr. ekşi maya
Un, 700 ml. su 100 gr. eksi maya ile hamurunuzu yoğurun. kalan 50 ml. suyun içinde tuzu eritin. 1 saat sonra erittiğiniz tuzlu suyu hamura yedirin. ilk anda sanki suyu çekmeyecek gibi oluyor. Hamurunuzu güzelce yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakın. Genelde ben gece hamuru yapıyorum ve buzdolabında ertesi güne kadar bırakıyorum yaklaşık 10-12 saat.12 saat sonra hamuru oda sıcaklığında 1 saat kadar bırakıyorum. Hamur biraz kendini bırakınca her yarım saatte bir 3-4 kez katlıyorum.Son katlamadan sonra ekmegin son seklini verip kalıba koyuyorum . bu malzemeden iki tane ekmek çıkıyor. Kalıpta iki kati olana kadar bırakıyorum. 250 derece 40 dakika pişiriyorum. Bu verdiğim derece taş fırın için, evdeki fırında aynı derece çok yüksek gelebilir.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim