Evde hazır cesnili tuz kullananlar lütfen dikkat içinde ne olduğunu bilmediğiniz hiç bir ürünü kullanmayın.Kendi mutfağınızda istediğiniz kokusunu sevdiğiniz her türlü bitki ile kokulu tuzlar yapabilirsiniz.
Bunun için gerekli olan şey sadece 1 kilo kaya tuzu ve sevdiğiniz bir bitki , daha önce ev yapımı tuzot yapmıştım. Doğal Tuz ot tarifi için buraya bakabilirsiniz.
Bugün ki cesnili tuzum yabani sarımsaklı
1 kilo kadar yabani sarımsak yıkanır ve kurutulur. iyice kuruduğundan emin olunca robotta doğranır. Kaya tuzu ile karıştırılır. Fırın tepsisine yayılır, 50 derecede olan fırında 5-6 saat kurutulur. Firin içinde nem olmasın diye arada fırın kapağı açılır ve alt üst edilerek karıştırılır.Bu tip otlar 50 derecenin üzerinde kurutulursa tüm özelliğini kaybeder bunu unutmayın. Eğer hava güneşliyse 1 gün güneşte kurulur ve robotta çekilir.
Hafif bir sarımsak kokusu oluyor. Her türlü yemekte, salatalarınızda gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ben bu kurutma işlemini odun fırınında yaptığım için ayrıca güneşte kurutmuyorum.Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim