Benim yaptığım gibi tam ölcü verirsen size belki çok gelebilir,siz kendinize göre miktarı ayarlayabilirsiniz.
Hamur için :
2 kilo organik tam buğday unu isteyen normal beyaz unda kullanabilir.
1 maya
1 cay bardağı sıvı yag
tuz
su
Çok kati olmayan normal yumuşaklıkta bir hamur yapin,yaklaşık 15- 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Lahmacunumuzun içini hazırlamaya başlayın.
yesil biber,kırmızı biber,sogan, bolca maydanoz, kabukları soyulmuş domates ( domates konservesi),biber ve domates salçası,tuz,karabiber,kimyon,pul biber bu malzemelerin hepsini rondoya koyup küçültüyoruz,isteyen elinde de minik minik doğrayabilir. Kıymanın içine bu karısımı koyup karıştırıyoruz,tuz ve baharatları kendi arzunuza göre ayarlayın.
Dinlenen hamurlardan bezelerimizi yaptıktan sonra,merdane yardımıyla büyük bir tabak büyüklüğünde açıyoruz. Spatula yardımıyla yaptığımız ic harçtan koyup hamurun üzerine yayıyoruz. Ben odun sobasının üzerine koyduğum sacda pişiriyorum, sonra pişenleri sobanın fırınındaki tepsiye koyuyorum,üstlerinin pişmesi için, bazende özel lahmacun makinasinda yapıyorum. Sizde fırının içinde yapabilirsiniz.
Ellerine saglik canimcim bizim ev lahmacun koktu afiyet olsun:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Siedacığım.... çok guzel görünüyor
YanıtlaSil