1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağı haşhaş
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ilave edin ve karıştırın. irmik, un ve haşhaşı ekleyin. Karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek iyice çırpın ve yağlanmış tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. 10 dk kaynadıktan sonra altını kapatın. Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığın geçmesini bekleyin. Daha sonra soğumuş olan kekin üzerine şerbeti dökün. Şerbetini çekince istediğiniz gibi dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Ellerine saglik canimcim nefis olmus birde hashasli daha da güzel en kisa zamanda tarifini yapayim esimde sevinsin
YanıtlaSil