2 su bardağı pilavlık pirinc
5-6 yemek kasigi sıvıyag
2 yemek kaşığı tereyağı
3-4 yemek kaşığı arpa şehriyesi
1 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi hindistan cevizi ( hindistan cevizini her pirinc pilavinda kullaniyorum )
4 su bardağı su Tuz
2 su bardağı pilavlık pirinci tuzlu sicak suda 20 dakika kadar islatin,yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. 2 yemek kaşığı arpa şehriyesini sıvı yag ile pembeleşene kadar kavurun. Süzülen pirinci tencereye ilave edin. 2 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek kavurmaya devam edin. seker ve hindistan cevizinide ekleyin az daha kavurun 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatıp önce hızlı ateşte kaynatın. Kaynayınca ocağın ateşini iyice kısın. Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 15-20 dakika pilavı dinlendirin. Küçük servis kabına hafifçe bastırarak yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
çok severiz ''şehriyeli tereyağlı pilavı ''ellerine sağlık çok iştah açıcı görünüyor......
YanıtlaSil