İTALYAN MUTFAĞINDAN CEVİZ DOLGULU INCIRLI PONCIN
10 adet ponçin için
- 3 su bardağı un
- 1 poşet instant maya ( kuru maya )
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- Bir tutam tuz
- 1 adet yumurta
- 50 g tereyağı (oda sıcaklığında)
- 2 çay bardağı süt
- 10 adet kuru incir
-10 adet yarim ceviz veya dövülmüş ceviz
Unu maya ile karıştırın,sekeri,tuzu,yumurtayı ve tereyağını ekleyip, 1 cay bardağı ilik sütü ekleyerek ele yapışmayan bir hamur yapın,üzerini kapatarak 40-50 dakika mayalanmaya bırakın.
Sıra incirlerimize geldi... İncirleri yıkayıp saplarını kesin,bıçakla seklini bozmadan az kesin ve kestiğiniz yerden cevizleri içine doldurun,1 cay bardağı sütü ekleyip,pisirin, incirler tamamen sütü çekince ocaktan alin, hamurunuz mayalanana kadar incirlerinizde soğuyacaktır. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
Mayalanan hamurlarınızı 10 eşit parcaya bölün ve soğuyan cevizli incirlerinizi hamurun içine koyup kapatın,kapattığınız yer alta gelecek şekilde tepsiye dizin.Üzerlerine oda sıcaklığında tereyagi sürüp 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.30 dakikanın dolmasına yakin fırınınızı 180 dereceye getirip ısıtın. 30 dakikanın sonunda kabaran poncinlerinizi 20 dakika pisirin. Güzel pembe bir renk olsun, ılıyınca üzerine pudra sekeri serpin. Afiyet olsun...
incirlerin içine cevizleri doldurun
1 cay bardağı süt ile incirleri pisirin
incirler sütü tamamen çekince ocağın altini kapatın.
Soğuyan incirleri hamurun içine koyun
Kapattığımız tarafı tepsiye gelecek şekilde yerleştirin
Not : Isteginize göre ic malzemesini değiştirip yapabilirsiniz, elmalı kurabiye için hazırlanan ic ile çok güzel oluyor, reçelde olur ama çok güzel kapatmanız lazim reçel koyu kıvamda degilse dışarıya çıkma ihtimali yüksek
Ellerinie sağlık Benim gibi incire bayılanlara çok güzel bir tarif Uzanıp alınabilinse bir kaç tanesini almak isterdim izninizle :))
YanıtlaSilCok tesekkürler, bende ikram edebilsem hepsini vermek isterdim :))
Sil