Tokat- Sivas yörelerine ait
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte ( Ben ev yapimi eriste kullandim, hazir eriste makarnasida olur)
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
! adet ortaboy sogan
et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Mercimek haşlandiktan sonra kendi suyunu dökmeyin.Kendi suyu az gelirse ya normal su veya et suyu ekleyin.Kaynayan mercimeklere erişte ve tuz arzuya göre pul biber ekleyin. Erişte pisince tereyagda sogan pembelestirilir,cok az salca ,nane eklenir. Servis sırasında çorbaya bu tereyag karisimi eklenir veya direk tencereye dökülür.
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte ( Ben ev yapimi eriste kullandim, hazir eriste makarnasida olur)
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
! adet ortaboy sogan
et suyu
1 tatlı kaşığı tuz
Mercimek haşlandiktan sonra kendi suyunu dökmeyin.Kendi suyu az gelirse ya normal su veya et suyu ekleyin.Kaynayan mercimeklere erişte ve tuz arzuya göre pul biber ekleyin. Erişte pisince tereyagda sogan pembelestirilir,cok az salca ,nane eklenir. Servis sırasında çorbaya bu tereyag karisimi eklenir veya direk tencereye dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim