2 su bardağı nohut
2 tane kuru soğan
250 gram kuşbaşı et
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı biber salçasi
Yeteri kadar tuz
İki bardak nohutlu ayıklayin yıkayin
bol suyun içersine iki bardak nohudu koyup ertesine kadar bekleyin
Ertesi gün nohutlarımızı yıkayip ve süzün
Geniş bir tencerenin içine nohutları koyuyoruz ve üzerine çıkacak kadar su ekleyip haslayin
Baska bir tencerenin içine yağ, kare kare doğrama soğan, kuşbaşı edilmiş et koyup eti ve soganlari kavurun
Kavrulan etlerimizin üzerine salçalari koyup, karıştırarak biraz üzerine çıkacak su ilave edip pişmeye bırakıyoruz
diğer tencerede pişen nohutları, etlerin piştiği tencerenin üzerine ilave edin
Çok az tuz koyup, arzuya göre pul biberde ekleyin 20 dakika daha kaynatın. Nohutlari kontrol edin,iyice pismesi lazim her nohut ayni sürede pismiyor.bir kasigin icinde catalla kolayca eziliyorsa pismis demektir.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorumlarınız için teşekkür ederim